Kalender

Logotype för Östergötlands bokmässa TellUS 2017
Rollup med författarporträtt och bokomslaget till "Hon verkar vara mycket ensam".

Rollup med författarporträtt och bokomslaget till ”Hon verkar vara mycket ensam”.

På gång:

TellUs_logotype_150x150px

Vad: Östergötlands bokmässa, TellUs Bok- och berättarmässa 2017 http://ostergotlandsbokmassa.se/.

När: Lördagen den 2:a december 2017.

Hur dags: klockan 10-16.

Var någonstans: Linköpings Stadsbibliotek, Östgötagatan 5, 582 32 Linköping.

Hur kommer jag dit med buss:

Alternativ 1: Från Linköpings resecentrum (läge B5) så kan du åka med tätortsbuss 12 (Mot Lambohov). Kliv av vid busshållplatsen Länsstyrelsen.

Alternativ 2: Det går att åka med tätortsbuss 1 (Mot Skäggetorp) och gå av vid busshållplatsen Banérgatan, men det blir lite längre att gå och kan vara lite svårare att hitta. Gå ner mot korsningen vid Tage Danielssons plats. Stanna vid övergångsstället. Ställ dig så att du har skulpturen av Tage Danielsson till vänster om dig. Gå sedan över övergångsstället som du har framför dig och så går du uppför Östgötagatan. På den vänstra sidan ligger först Konsert & Kongress Linköping och sedan ligger stadsbiblioteket. Om du ska åka med buss 1 tillbaka till Resecentrum så heter busshållplatsen Länsmuseet. Du når den enklast genom att gå Östgötagatan ner förbi Konsert & Kongress Linköping och svänga till höger vid Konsert & Kongress Linköping. I korsningen har du Tage Danielssons plats mitt emot dig. Du ser både den platsen och Länsmuseet från busshållplatsen.

Alternativ 3: Det går att åka med tätortsbuss 3 (Mot Ryd). Gå av vid hållplatsen Stora torget (där Folke Filbyterstatyn står och Galleria Filbyter ligger) eller också vid hållplatsen Borggården. Gå mot Domkyrkan. Om du kliver av vid Stora torget så gå förbi Galleria Filbyter och sväng upp till vänster efter Burger King så ser du Domkyrkan. När du har Domkyrkans huvudingång (den som har kyrktornet ovanför sig) bakom dig så gå till höger tills vägvisarskylten kommer. Då följer du gång- och cykelvägen genom parken mot Länsstyrelsen så ligger snart biblioteket på höger sida.

Ett tips är att söka på Linköpings stadsbibliotek, Linköpings Domkyrka och så vidare i Googlemaps https://www.google.se/maps och titta på Street Viewbilderna/gatubilderna. Det går även att få vägbeskrivning i Googlemaps.

Hur mycket/Kostnad: Det är fri entré till bokmässan. Om du ska köpa böcker eller någonting att äta så kostar det pengar. Ska du köpa min bok så behöver du kontanter eller Swish. Boken kostar 180 kronor under bokmässan. Om jag har tolkat programmet i mässtidningen http://ostergotlandsbokmassa.se/tellus-2017-masstidningen-pa-natet/ rätt (s. 16-17.) så verkar det vara fri entré till föreläsningarna och seminarierna och annat som händer under bokmässan. Det finns mycket praktisk information på bokmässans hemsida http://ostergotlandsbokmassa.se/ och i mässtidningen http://ostergotlandsbokmassa.se/tellus-2017-masstidningen-pa-natet/ så läs den innan bokmässan. Ett tips är att ta med en ryggsäck eller kassar hemifrån för att ha någonting att bära böcker i. Öronproppar är bra att ha ifall man är ljudkänslig.

Vilket bordsnummer har Lena Peterssons bord? Enligt mässtidningens karta på s. 18-19 så har jag bordsnummer 31 och det ser ut att ligga till höger om informationsdisken. Om man står med ryggen mot ingången till biblioteket och tittar mot stora scenen vill säga. Informationsdisken ligger ungefär i mitten av biblioteket. Jag hoppas kunna montera upp min rollup bakom bordet så att det går lite lättare att hitta till bordet.

Rollup med författarporträtt och bokomslaget till "Hon verkar vara mycket ensam".