Omdömen

”I den här delen beskrivs hur Lena gjorde utredning, fick sin diagnos och hur livet blivit efter det. […] Hon hoppas på att med sin självbiografi kunna bidra till att öka förståelse för hur det kan vara att leva med asperger.” ur recensionen ”Efter diagnosen”. Bokrecension av Detta resulterade ofta i oro och gråt i Ögonblick, nr 4, 2018, s. 25.

Ögonblick – Autism- och Aspergerförbundets medlemstidning

Betyg 4/5

”Jessica: Denna bok var väl tyvärr inte riktigt min typ av bok men den var mycket intressant. Att växa upp/leva med en diagnos kan jag inte ens föreställa mig hur det är, inte ifrån personer i sig men som anhörig kan det vara blandat. Har en dotter med tre olika diagnoser och att stå bredvid är bland väldigt frustrerande. Att finnas där, stötta är otroligt viktigt. Att bli mobbad för att man är annorlunda måste vara riktigt hemskt, att inte förstå varför dom säger/gör så? Men att överkomma dom, att vinna över dom kan jag tänka mig skulle kännas som att vinna på lotto.”

”Linda: En intressant bok som man fick lära sej en del av. Kan inte så mycket om Aspergers. Det måste vara jobbigt att ha en diagnos och leva med det. Har likt Jessica en dotter med diagnoser så jag ser de bara som anhörig och de är svårt nog de att inte veta vad man ska göra. Och varför dom gör som dom gör ibland.”

Bokrecension av Hon verkar vara mycket ensam

”LENA PETERSSON- HON VERKAR VARA MYCKET ENSAM”

https://nouw.com/systrarnaboktokiga/lena-petersson–hon-verkar-vara-mycket-e-34980159

Systrarna boktokiga

Betyg 3/5.

”Jessica: Eftersom jag inte läst del 1 så hade jag lite svårt att komma in i boken. Annorlunda handling. Men väldigt intressant då den handlar om Aspersberg syndrom. Har själv diagnos barn så var en hel del intressanta tankar. Att få en diagnos kan ställa om hela livet, tankar.  Det var intressant att få följa Lena i hennes tankar, vardag. Skulle gärna velat läsa del 1 först innan del 2.”

”Linda: Får skriva som Jessica att jag har inte heller läst del 1 så va lite svårt att komma in i boken. Den va väldigt intressant och lärde mej en del om Aspergers som jag inte visste. Att få följa Lena och hennes vardag hur de är va väldigt intressant.”

Bokrecension av Detta resulterade ofta i oro och gråt

”DETTA RESULTERADE OFTA I ORO OCH GRÅT- LENA PETERSSON” https://nouw.com/systrarnaboktokiga/detta-resulterade-ofta-i-oro-och-grat–l-34781257

 

Systrarna boktokiga

”Alla som vill läsa en ordentlig uppväxthistoria och följa med en i grunden normal svensk ung kvinna hela vägen in i vuxenlivet gör rätt i att läsa den här boken. Om man också vill få en inblick i hur en person med Asperger kan tänka om sin tillvaro är detta ett gyllene tillfälle.

Det är en lysande självbiografi, säger jag som egentligen inte läser självbiografier. Jag är glad att jag har gjort ett undantag. Jag ser fram emot del 2 och vad den kan rymma.”

Boktips från Katarina Harrison Lindbergh.

”Hon verkar vara mycket ensam”

https://katarinaharrisonlindbergh.wordpress.com/2018/05/21/hon-verkar-vara-mycket-ensam/

Katarina Harrison Lindbergh

”Med självbiografin hoppas Lena bidra till att skapa förståelse för vad det kan innebära att leva med Aspergers syndrom. Det är en bok, skriver Lena, om att våga, vinna och leva”.

”Om att våga, vinna och leva”, recension av Hon verkar vara mycket ensam i ”Ögonblick”, Autism- och Aspergerförbundets medlemstidning, nr 4, 2017, s. 25.

Ögonblick – Autism- och Aspergerförbundets medlemstidning