Dags att välja nytt bloggtema igen

Jaha, så har det hänt igen. Temamallen har blivit för gammal. När jag skulle läsa igenom instruktionerna för hur temat kunde anpassas så stod det att temat hade dragits tillbaka och jag uppmanades att välja ett nyare tema. Det finns mallar med olika slags menyer och kolumner och olika möjligheter att utforma bloggens utseende. Jag tyckte att det var jobbigt att välja ett nytt tema förra gången och jag hade önskat att det skulle dröja flera år innan jag var tvungen att välja ett nytt tema igen. Nåja, jag ska läsa in mig på vilka teman som är tillgängliga och försöka att göra ett bra val. Sedan tar det ett tag innan jag förstår hur det nya temat fungerar. Så om det ser rörigare ut än vanligt på bloggen så kan det bero på att jag håller på att bekanta mig med ett nytt tema och lista ut hur det fungerar. Jag hoppas att det finns ett nytt tema som påminner väldigt mycket om det gamla temat så att det inte blir tusen nya förändringar att hantera.

En väldigt bra dag

Idag har jag skrivit på avtalet om utgivning av Detta resulterade ofta i oro och gråt som den andra delen av självbiografin heter. Det räckte för att göra det här till en bra dag, men så hittade jag också ett blogginlägg från bloggen Systrarna böcker http://systrarnabocker.blogspot.se/. En av dem hade köpt Hon verkar vara mycket ensam på TellUs 2017 http://systrarnabocker.blogspot.se/2017/12/bokmassa-i-linkoping.html. Det gjorde mig ännu gladare.

Förbereder mig inför bokmässan imorgon

Idag förbereder jag mig inför morgondagens bokmässa på Linköpings stadsbibliotek. Imorgon 10-16:00 så är det bokmässa och boksläpp för Hon verkar vara mycket ensam och idag står det om mig i Corren http://www.corren.se/nyheter/ostergotland/hon-verkar-vara-mycket-ensam-om4912672.aspx#honverkarvaramycketensam #tellus2017 På avdelningen ”Press” här på hemsidan så samlar jag länkarna till tidningsartiklarna. Det är inte alltid som jag skriver ett blogginlägg när jag hittar en tidningsartikel så det är säkrare att läsa på ”Press” och se om det finns någon ny länk där. Eventuella bokrecensioner kommer jag att skriva om på en annan avdelning på hemsidan. Jag har inte gjort i ordning den avdelningen än, men det finns utrymme för det i hemsidemallen.

Författarporträtt i liggande format

När jag tog mina författarporträtt i augusti så visste jag inte att det behövdes bilder i både stående och liggande format. Gissa om jag fick panik när journalisterna började att fråga efter bilder i liggande format och jag bara hade bilder i stående format? Så jag gjorde en kompletterande fotografering i november och nu är bilderna i liggande format färdiga.

E-boken är utgiven nu!

Jag har skrivit på självbiografin sedan 2012. Strukturera saker är inte min starka sida. Därför har jag använt mig av:

  • Dispositioner för att försöka planera bokens kapitel.
  • En arbetsdagbok där jag har skrivit upp vad jag har gjort för någonting under varje arbetspass. Åtminstone under arbetet med att skriva ihop hela det första utkastet. Nu vet jag dock inte var arbetsdagboken har tagit vägen, men den fyllde sin funktion medan jag använde den och det var huvudsaken.
  • Dokumentmappar för inledningen, alla kapitel, det första utkastet på hela boken, den första redigeringen, olika påföljande redigeringar och omarbetade versioner av texten, lägesuppföljningar för manusets status och korrekturläsning.
  • Manuscoach. http://www.manusbearbetning.com/

Nu har jag nått ytterligare ett delmål. E-boken är utgiven. Den finns bland Götabibliotekens e-böcker http://ebok.gotabiblioteken.se/ShowBook.aspx?isbn=1055058&lev=elib. Det vågade jag inte tro att den skulle göra. Fast jag hoppades att den skulle hitta dit. En dröm har gått i uppfyllelse. En av många. Den första drömmen var förstås att få självbiografin antagen av ett förlag och den drömmen gick i uppfyllelse i somras. Nu ser jag det första konkreta resultatet av mitt kämpande med att skriva självbiografin. E-boken är utgiven! Tack, Gud!

Läs mässtidningen för TellUs Bok- & berättarmässa 2017

Nu finns mässtidningen för Östergötlands bokmässa TellUs Bok- & berättarmässa 2017 på nätet http://ostergotlandsbokmassa.se/tellus-2017-masstidningen-pa-natet/. Om man ska besöka bokmässan så är det en stor fördel att läsa mässtidningen i förväg. Där står programmet med allting som händer och det finns en karta över biblioteket och en lista över utställarna och deras bordsnummer. Jag har bord 31. Hoppas att vi ses den 2 december 2017 på Linköpings Stadsbibliotek 10-16:00. #tellus2017

Det går fort nu

Hon verkar vara mycket ensam går att förbeställa hos Lumenos Förlag http://www.lumenos.se/ och det går att bevaka boken hos Adlibris, Bokus och CDON:

Adlibris https://www.adlibris.com/se/bok/hon-verkar-vara-mycket-ensam-9789187855269
(inbunden)

https://www.adlibris.com/se/e-bok/hon-verkar-vara-mycket-ensam-9789187855320

(e-bok)

Bokus https://www.bokus.com/bok/9789187855269/hon-verkar-vara-mycket-ensam/

(inbunden)

CDON http://cdon.se/b%c3%b6cker/hon_verkar_vara_mycket_ensam-42079738

(inbunden)

Det går att hitta den hos Akademibokhandeln också, men där verkar det inte gå att bevaka den:

https://www.akademibokhandeln.se/bok/hon-verkar-vara-mycket-ensam/9789187855269/

(inbunden)

Den 8 november ges e-boken ut och innan Östergötlands bokmässa den 2 december så kommer mässtidningen ut. Den håller på att spridas till biblioteken nu. Det händer många saker och tiden går så fort. Jag hinner knappt med i svängarna.

Korrekturläsningen är över

Igår skickades filerna till tryckeriet. Jag pustar ut och återhämtar mig. När jag korrekturläste så tänkte jag: ”Synden straffar sig själv måste betyda att om man tycker om att skriva mycket så får man läsa väldigt långa korrektur”. Boken blev 486 sidor lång.