Blogg

Bokbussen

Bokbussen 20/9-2022

Det gick bra på boktorget i maj. En av besökarna vid bokbordet frågade om jag ville intresseanmäla mig för att åka med i Bokbussen i Linköping vid ett tillfälle under hösten. Jag kom ihåg hur jag älskade när bokbussen kom till skolan på lågstadiet och mellanstadiet. Nu fick jag chansen att ge någonting tillbaka. Jag frågade vad jag skulle göra för någonting. Det gick bra att sälja böcker och prata lite om jag ville det. Jag fick datumet 20/9. Jag har ingen aning om hur dagsformen är så jag satsar på att sälja böcker om någon vill köpa Detta resulterade ofta i oro och gråt. 200 kronor. Kontanter eller swish. Skulle dagsformen vara god och jag orkar att småprata så går det alltid att prata om bokläsning och skrivande ifall det finns tid över. Busstidtabellen:

”16.00—16.30 Björkeberg (Busshållplatsen)
17.00—17.30 Rappestad (Kyrkan)
17.45—18.15 Gällstad Lundby (Lundbyringen)
18.30—19.30 Vikingstad (Återvinningsstationen vid Missionskyrkan)”

Boktorg

Boktorget 27 maj 2022

Imorgon den 27:e maj 2022 klockan 11:00-16:00 ska jag vara med på Boktorget för första gången. Det ingår i Kulturveckan i Linköping. Bokborden står på Farbror Mellins torg, Ågatan (delen mellan Mellins torg och Sankt Larskyrkan) och vid Sankt Larskyrkan längs med Sankt Larsgatan. Jag kan inte förklara bättre än så. Jag och boendestödjaren står vid Sankt Larskyrkan. Om bordsnumret syns så har jag nummer 48. Det blir första gången som jag säljer böcker utomhus. Nervöst, men roligt också. Jag hoppas på uppehållsväder, men ska förbereda mig för regnväder. Jag säljer Detta resulterade ofta i oro och gråt. 200 kronor styck. Kontanter eller swish.

Böcker

”Detta resulterade ofta i oro och gråt” som punktskriftsbok i Legimus katalog

Det hände positiva saker under 2020. Jag har precis upptäckt att Detta resulterade ofta i oro och gråt blev punktskriftsbok och hamnade i Legimus katalog under 2020. Här är länken till punktskriftsboken https://www.legimus.se/work/details?workId=1398af46-ecec-4553-8049-ac1e007baaa4

Okategoriserade

Presskonferensmissbrukare

Vi hann fira gudstjänst och mässa under en månad innan restriktionerna skärptes igen. Jag hann vara med på en retreat. Jag har också gått med i en hemgrupp, men vi träffas inte hemma hos varandra utan digitalt. Många dagliga verksamheter har stängts. Före jul fick jag gå till min. Får se hur det blir i januari. Om man kan bli presskonferensmissbrukare så har jag nog blivit det. Det känns jobbigt om jag har missat att titta på någon presskonferens. Kanske beror det på att jag har läst att det är viktigt att hålla sig informerad om vilka råd och restriktioner som gäller och jag blir rädd för att missa någonting viktigt och råka att göra fel. Ångesten och funktionsnedsättningen gör det inte lättare att hantera pandemin.

Okategoriserade

Påsk utan fysiska gudstjänster

Jag är frisk och kan gå till min dagliga verksamhet. Det är en lättnad. Samtidigt är det annorlunda. Verksamheten är anpassad. Det går att tända ljus och be. Fira gudstjänst tillsammans går inte. Inte i kyrkan. Fira gudstjänst i hemmet går bra. Vissa firar tillsammans i hemmet. Jag är inte med i någon hemgrupp så jag har ingen att fira gudstjänst med. Inte är det rätt tid för mig att gå med i en hemgrupp heller. Gå hem till andra och delta i aktiviteter tillsammans är krävande. Det kräver mycket energi och jag har ont om energi. Jag tittar på gudstjänster på Internet istället.

Okategoriserade

Vardagslivet är begränsat

Det gick bra att fylla 40 år. Jag hann precis ha födelsedagskalaset innan det blev förbjudet med allmänna sammankomster och alla evenemang började att ställas in. Nu är mitt vardagsliv ytterst begränsat. Jag hostar fortfarande efter den vanliga förkylningen. Det innebär att jag inte är välkommen att åka kollektivt, besöka mataffärer och gå på gudstjänster. Boendestödjarna får varken komma hem till mig eller följa med på vårdbesök och annat som innebär en hög smittorisk. Det blir väldigt ensamt när jag inte får träffa mina arbetskamrater, vänner och boendestödjarna. Dessutom ställs de flesta av mina må-bra-aktiviteter in. Alla förändringarna i samhället ökar stressen. Jag mår inte bra, men jag försöker att komma ihåg att det inte alltid kommer att vara så här konstigt. Vardagslivet kommer att bli som vanligt igen. Jag vet bara inte när det blir. Jag har ingenting emot om jag kan få slippa att handhälsa även när pandemin är över. Det är en av fördelarna med pandemin. Slippa att handhälsa. Det är dessutom okej att sitta ensam även om man deltar i en gemensam aktivitet. Bara jag blir frisk från förkylningen någon gång så att jag kan gå till kyrkan och njuta av att få sitta för mig själv. Jag tar promenader och letar efter vårtecken. Jag har sett blommor, en humla och kanske en fjäril. Förhoppningsvis klarar jag av att äta mina favoritjordgubbar i sommar, trots att de heter corona.

LSS

Nytt år och nya besparingar inom LSS

Kommunen har ont om pengar. Politikerna krävde besparingar inom LSS-verksamheten redan förra året och det fortsätter i år också. Jag mår inte bra av förändringar, besparingar och nedskärningar. Jag skulle mycket hellre lägga min begränsade energi på att förbereda mig inför 40-årsdagen. Det är mycket trevligare att tänka på den, än på att jag inte längre kan vara säker på att få det stöd som jag behöver och behöva kämpa för att få vardagen att gå ihop.

Tevegudstjänst

Tevegudstjänster från Ansgarskyrkan i Linköping

Jag ser fram emot tevegudstjänsten den första advent. Det är den första av fyra tevegudstjänster som är inspelade i Ansgarskyrkan i Linköping där jag har min dagliga verksamhet. Gudstjänsterna kommer att sändas 1 dec, 22 dec, 12 jan och 19 jan, 10.00 i SVT2. Det var nervöst och ansträngande att vara med på en teveinspelning. Jag var med som församlingsmedlem och sjöng psalmer och firade gudstjänst. Det blir spännande för mig att titta på teven och se om jag hittar mig själv i kyrkbänken.