Bilder

Bokomslaget till ”Hon verkar vara mycket ensam”.

Nu är det klart hur framsidan till Hon verkar vara mycket ensam ska se ut. Vi började med att diskutera bilder.

Jag hade tidigare skrivit dikter och noveller som byggde på egna erfarenheter eller var inspirerade av dem. Därför hade jag också funderat på att skriva en retrospektiv roman som kunde vara inspirerad av mina erfarenheter. Det var dock svårt att skriva en hel roman så jag beslöt mig för att försöka göra en bilderbok eller åtminstone en kort illustrerad barnbok med dikter och texter. Projektet krävde bilder så jag cyklade iväg till mellanstadieskolan som jag aldrig hade tänkt att återvända till. 21:e juni 2007 står det på bilderna i mitt konto på Google Foto så det var förmodligen datumet för dagen. Jag var ensam på skolgården en lång stund och jag hann med att ta alla bilderna som jag behövde.

Bilderboksprojektet blev refuserat även om jag fick en positiv refusering. Bilderna kom dock till användning nu när jag behövde bilder till bokomslaget till Hon verkar vara mycket ensam. När vi hade enats om en bild så gällde det att komma överens om typsnittet, färgen och ordens riktning också. Till sist var vi överens om allting utom om hur mitt namn skulle stå. Skulle det stå vågrätt eller lodrätt? Vågrätt tyckte jag. Lodrätt tyckte förläggaren.

Jag klarar inte av att hantera för många åsikter så jag frågade sju stycken personer om deras åsikter om de tre förslagen på bokomslaget. Majoriteten höll med mig om att namnet skulle stå vågrätt. Förläggaren gick med på det. Det känns lite abstrakt att sitta och diskutera bokomslaget innan jag har börjat att arbeta om texten till boken, men i september så är det deadline för bokning av annons i tidningen som ska ges ut inför Östergötlands bokmässa och till den annonsen så behövde jag en bild på bokomslaget. Därför blev vi tvungna att ta itu med bokomslagsbilden först.

Framsidan av bokomslaget till "Hon verkar vara mycket ensam".
Framsidan av bokomslaget till ”Hon verkar vara mycket ensam”.

#honverkarvaramycketensam