Dikter

Sommar, semester och självkänsla

Det är sommar och semester. Jag väntar på att få veta vad Liv i Sverige tycker om den andra versionen av min självbiografi. Under tiden försöker jag att ta det lugnt och återhämta mig efter den händelserika våren. Den dagliga verksamheten i Ansgarskyrkan stimulerar mina tankar och det är svårt för hjärnan att inse att det är semester nu. Den håller fortfarande på att bearbeta alla intrycken som den har tagit in under våren.

”Ibland känner jag hur självkänslan rinner iväg

Själen läcker självkänsla

Hur ska jag bära mig åt för att täta själen?

Varje dag står jag framför badrumsspegeln

med mitt självkänslohjärta av papper

vilande på kranen till tvättfatet

Jag upprepar för mig själv att jag är fantastisk

att jag duger som jag är

att gud älskar mig lika mycket hela tiden

oavsett vad jag gör eller inte gör

att i hans ögon är jag perfekt

och han älskar mig

Jag kramar om mig själv

och sätter tillbaka självkänslohjärtat på sidan av badrumsskåpet

Såren läker långsamt

En dag slutar de att läcka självkänsla

I väntan på den dagen

smyger jag försiktigt över mossan

för jag vet inte hur tjock den är

och om den bär för min tyngd”